перейти до основного змісту

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

Kalendarz

Навіґативний ланцюжок Навіґативний ланцюжок

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

жовтня 2017

20171018
попередній тиждень
наступний тиждень

Cafe Nauka Extra: szczepionki z naukowej perspektywy

Дата: 18.10.2017
Час початку: 17.00
Місце: Auditorium Maximum UJ, ul. Krupnicza 33 (aula Duża)
Cafe Nauka Extra: szczepionki z naukowej perspektywy

Uniwersytet Jagielloński oraz studenci zrzeszeni w akademickich towarzystwach medycznych zapraszają na spotkanie z cyklu Cafe Nauka poświęcone szczepieniom ochronnym. Masz wiedzę na ten temat - przyjdź ją zweryfikować. Nie rozumiesz lub nie wiesz - spróbujemy rozwiać Twoje wątpliwości.

 

"Słyszałam, że szczepienia powodują autyzm", "ale szczepionki zawierają szkodliwe związki rtęci!", "jak ktoś chce szczepić, niech szczepi. Po co się czepia szczepień mojego dziecka?" - te i wiele innych zdań słyszymy codziennie w aptekach i przychodniach, a przede wszystkim czytamy w sieci. Ile w nich naukowej prawdy, będzie można dowiedzieć się podczas spotkania z ekspertami:

  • dr. hab. Krzysztofem Bryniarskim, prof. UJ zajmującym się odpornością organizmów, badaczem z Katedry Immunologii UJ CM,
  • dr. hab. med. Aleksandrem Garlickim, prof. UJ, kierownikiem Kliniki Chorób Zakaźnych i Tropikalnych UJ CM, wojewódzkim konsultantem do spraw chorób zakaźnych,
  • dr med. Hanną Czajką, lekarzem w krakowskim Szpitalu św. Ludwika, pediatrą i specjalistką chorób zakaźnych,
  • red. Izabellą Filc-Redlińską (moderator spotkania) - dziennikarką naukową, autorką książki Szczepionki. Nie daj się zwariować.

W wydarzeniu będzie można uczestniczyć tylko po wcześniejszym wypełnieniu formularza zgłoszeniowego online i otrzymaniu potwierdzenia uczestnictwa od organizatorów (mailowo). Więcej informacji organizacyjnych, w tym formularz zgłoszeniowy, można znaleźć na stronie nauka.uj.edu.pl.

Transmisja online: Facebook/CafeNauka

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту