перейти до основного змісту

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

Wiadomości

Навіґативний ланцюжок Навіґативний ланцюжок

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

Uniwersytet Jagielloński jedną z sześciu polskich uczelni w rankingu QS University Rankings

Uniwersytet Jagielloński jedną z sześciu polskich uczelni w rankingu QS University Rankings

W organizowanym corocznie rankingu Quacquarelli Symonds, uznanej na świecie brytyjskiej firmy zajmującej się edukacją i studiami zagranicznymi, Uniwersytet Jagielloński zajął drugie miejsce wśród polskich uczelni.

Uniwersytet znalazł się w przedziale lokat 411–420. Oprócz UJ sklasyfikowane w rankingu zostały: Uniwersytet Warszawski (344. miejsce), Politechnika Warszawska (651–700), Uniwersytet Łódzki, Uniwersytet Wrocławski i Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu (701+). Tradycyjnie miejsca na czele listy zostały zajęte przez uniwersytety amerykańskie i brytyjskie – kolejno Massachusetts Institute of Technology (1. miejsce), Harvard (2. miejsce) oraz Cambridge i Stanford (3. miejsce).

Quacquarelli Symonds działa od 1990 roku i jest uznaną na świecie instytucją zajmującą się karierami i edukacją. Jej rankingi w zakresie  innowacji, badań, publikacji naukowych oraz szkół wyższych ułatwiają najzdolniejszym studentom podjęcie współpracy z najlepszymi uczelniami.

Zapraszamy do odwiedzenia strony QS w celu zapoznania się z pełnymi wynikami rankingu (strona w języku angielskim).

рекомендовано
Małopolskie Centrum Biotechnologii świętuje 10-lecie powstania

Małopolskie Centrum Biotechnologii świętuje 10-lecie powstania

Informacja ws. komunikatu Krakowskiego Koła Młodych Inicjatywy Pracowniczej

Informacja ws. komunikatu Krakowskiego Koła Młodych Inicjatywy Pracowniczej

Oświadczenie OZZ IP przy UJ w sprawie DS Kamionka

Oświadczenie OZZ IP przy UJ w sprawie DS Kamionka

Wykład prezydenta Cypru w Uniwersytecie Jagiellońskim

Wykład prezydenta Cypru w Uniwersytecie Jagiellońskim

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту