перейти до основного змісту

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

Wiadomości

Навіґативний ланцюжок Навіґативний ланцюжок

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

Wyniki sortowane według etykiety: wiadomość

Wiadomości

Pani Wanda Szajowska najstarszą żyjąca absolwentką Uniwersytetu Jagiellońskiego
wiadomość

Pani Wanda Szajowska najstarszą żyjąca absolwentką Uniwersytetu Jagiellońskiego

14.02.2022
Pani Wanda Szajowska urodziła się we Lwowie, gdzie ukończyła przed wojną Galicyjskie Konserwatorium Muzyczne w klasie fortepianu, na którym gra do dziś. Po wojnie zamieszkała w Krakowie i podjęła studia na Wydziale Humanistycznym UJ.
Читати ще o Pani Wanda Szajowska najstarszą żyjąca absolwentką Uniwersytetu Jagiellońskiego
Szwedzki historyk odznaczony medalem Plus ratio quam vis
nagrody uroczystość wiadomość

Szwedzki historyk odznaczony medalem Plus ratio quam vis

10.02.2022
Prof. Sven Ekdahl otrzymał jedno z najwyższych odznaczeń przyznawanych przez Uniwersytet Jagielloński za badania nad stosunkami polsko-krzyżackimi w średniowieczu, w tym w szczególności nad bitwą pod Grunwaldem, wzorową edycję jednego z najważniejszych dzieł Jana Długosza, Banderia Prutenorum oraz promocję historii Polski w nauce światowej.
Читати ще o Szwedzki historyk odznaczony medalem Plus ratio quam vis
Władca emiratu Szardża uhonorowany najwyższym odznaczeniem UJ [WIDEO]
wizyta wiadomość

Władca emiratu Szardża uhonorowany najwyższym odznaczeniem UJ [WIDEO]

15.10.2019
15 października na Uniwersytecie Jagiellońskim gościł Jego Wysokość szejk dr Sultan bin Muhammad Al Qasimi, władca emiratu Szardża w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, członek Najwyższej Rady Federalnej tego państwa. W trakcie wizyty dr Sultan Al Qasimi otrzymał złoty medal „Plus Ratio Quam Vis” m.in. za działalność na polu kultury i nauki oraz zasługi w budowie mostów między cywilizacjami.
Читати ще o Władca emiratu Szardża uhonorowany najwyższym odznaczeniem UJ [WIDEO]

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту