перейти до основного змісту

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

Kalendarz

Навіґативний ланцюжок Навіґативний ланцюжок

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

грудня 2017

20171202
попередній тиждень
наступний тиждень

Gala plebiscytu MediaTory

Дата: 02.12.2017
Час початку: 17.00
Місце: Auditorium Maximum UJ, ul. Krupnicza 33
веб-сайт події: www.mediatory.pl
Gala plebiscytu MediaTory

Już po raz 11. studenci dziennikarstwa wskazali dziennikarzy i ludzi mediów wyróżniających się w polskim środowisku medialnym. Poza 41 dziennikarzami o statuetkę powalczą 4 zespoły redakcyjne oraz 2 projekty dziennikarskie. Zwycięzców poznamy podczas uroczystej gali finałowej w Auditorium Maximum Uniwersytetu Jagiellońskiego. Wyłoni ich ponad 10 tysięcy studentów z 23 polskich uczelni. Wydarzeniu patronuje rektor UJ prof. Wojciech Nowak.

- Tegoroczna lista nominacji jest efektem pracy i konsultacji studentów dziennikarstwa z całej Polski. Odzwierciedla to, co doceniała i wokół czego ogniskowała się uwaga opinii publicznej w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Wszystkie nominowane materiały oraz projekty dziennikarskie są dowodem na to, że rzetelność i misja nie są wytartym archetypem, a faktycznie realizują się w reporterskim warsztacie - mówi Wioletta Klytta, prezes Stowarzyszenia MediaTory.

W wielu przypadkach studenci docenili nie tylko pojedyncze materiały, lecz także całą pracę, jaką od września 2016 roku wykonali poszczególni dziennikarze. Z listą nominowanych można zapoznać się na stronie mediatory.pl. Statuetki, podobnie jak w ubiegłych latach, zostaną wręczone w następujących kategoriach: AuTORytet, AkumulaTOR, DetonaTOR, InicjaTOR, ObserwaTOR, NawigaTOR, ProwokaTOR, ReformaTOR, TORpeda.

Przed rokiem nagrodzeni zostali: Mariusz Szczygieł, Mateusz Borek, Cezary Łazarewicz, Roman Osica, Justyna Kopińska, Paweł Reszka, Bożena Aksamit i Piotr Głuchowski, Anita Werner oraz Wacław Radziwinowicz. Relację z gali można przeczytać tutaj.

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту