перейти до основного змісту

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

Wiadomości

Навіґативний ланцюжок Навіґативний ланцюжок

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту

Promocje habilitacyjne Wydziału Polonistyki

Promocje habilitacyjne Wydziału Polonistyki

Rektor Uniwersytetu Jagiellońskiego prof. Wojciech Nowak przewodniczył uroczystym promocjom habilitacyjnym Wydziału Polonistyki, które odbyły się 14 maja 2019 roku w auli Collegium Maius. Jedenaścioro pracowników naukowych wysłuchało laudacji, po czym odebrało dyplomy.

 

 

Lista doktorów habilitowanych z Wydziału Polonistyki:

  • dr hab. Mateusz Antoniuk, laudator - prof. dr hab. Wojciech Ligęza,
  • dr hab. Agnieszka Gondor-Wiercioch, laudator - dr hab. Katarzyna Mroczkowska-Brand,
  • dr hab. Alicja Kędziora, laudator - dr hab. Dorota Jarząbek-Wasyl,
  • dr hab. Agata Kwaśnicka-Janowicz, laudator - prof. dr hab. Renata Przybylska,
  • dr hab. Małgorzata Pachowicz, laudator - prof. dr hab. Bogusław Dunaj,
  • dr hab. Iwona Rusek, laudator - prof. dr hab. Gabriela Matuszek-Stec,
  • dr hab. Mateusz Skucha, laudator - prof. dr hab. Anna Burzyńska,
  • dr hab. Monika Świerkosz, laudator - prof. dr hab. Anna Burzyńska,
  • dr hab. Małgorzata Sokalska, laudator - prof. dr hab. Maria Korytowska,
  • dr hab. Anna Spólna, laudator - dr hab. Krzysztof Biedrzycki, prof. UJ,
  • dr hab. Monika Stankiewicz-Kopeć, laudator - prof. dr hab. Bogusław Dopart.
фотогалерея
рекомендовано
Prof. Piotr de Bończa Bukowski odebrał nominację profesorską

Prof. Piotr de Bończa Bukowski odebrał nominację profesorską

Badacze z UJ odebrali akty nominacyjne w Pałacu Prezydenckim

Badacze z UJ odebrali akty nominacyjne w Pałacu Prezydenckim

Troje nowych profesorów belwederskich w Uniwersytecie Jagiellońskim

Troje nowych profesorów belwederskich w Uniwersytecie Jagiellońskim

Nowi profesorowie belwederscy w Uniwersytecie Jagiellońskim

Nowi profesorowie belwederscy w Uniwersytecie Jagiellońskim

Відображення мережевого вмісту Відображення мережевого вмісту